Krok po kroku do sukcesu w hodowli kur i sprzedaży jajek

Nazywam się Michał Mielniczuk. Zapraszam Cię do poszerzenia swojej wiedzy i świadomości. Nie zawsze odżywiałem się w 100% zdrowo. Jednak od dłuższego czasu staram się pozyskiwać produkty zdrowe najchętniej bezpośrednio od rolników.

A teraz poszedłem krok dalej – trochę przypadkowo, a trochę nie.

Jakiś czas temu pisałem na newsletterze „o sytuacji jajek” na świecie i po jednym z takich e-maili zgłosił się do mnie rolnik, który zaoferował pomoc w stworzeniu poradnika na temat hodowli kur i produkcji własnych zdrowych jajek.

Jajka możesz produkować na własny użytek i równie dobrze na sprzedaż i na tym zarabiać.

Ale po kolei. O co chodzi z sytuacją jajek?

Pożar na trzeciej największej fermie niosek w USA.

W styczniu 2023 płonęła ferma Hillandale w miejscowości Bozrah w stanie Connecticut. Mówi się, że mogło spłonąć nawet 100 tys kurczaków.

W grudniu 2022 roku w Pensylwanii w ogniu zginęło 250 tysięcy kurczaków, a straty wynikające z pożaru oszacowano na 12 mln dolarów. Wcześniej spłonęły budynki gospodarcze w Karolinie Południowej. Prawdziwy pogrom odnotowano w 2020 roku, gdy w pożarach ferm zginęło 1,3 mln kur.

Miesiąc wcześniej spłonęła stodoła na fermie Lexington w Karolinie Południowej.

To tylko najświeższe przykłady. Ostatnie oficjalne dane pochodzą z 2020 roku. Wówczas w pożarach ferm zginęło 1,6 mln zwierząt  hodowlanych, w tym 1,3 mln kur.

W Polsce przykładowo w kwietniu 2021 roku spłonęło 40 tys. kurczaków w Perzynach (woj. wielkopolskie). W marcu 2023 roku w Dzierżnicy w powiecie średzkim spłonęło 2,5 tys kurczaków.

Być może to tylko przypadek...

I być może całkiem przypadkiem w Polsce próbowano w 2023 roku uchwalić ustawę w której już posiadanie jednej kury na własny użytek miało zobowiązywać do założenia działalności rolniczej, na szczęście z tych planów z zrezygnowano.

Od lat obserwuję dziwne działania wymierzone w rolnictwo i w jajka. A szczególnie te zdrowe.

Od jakiegoś czasu pojawiają się również w Internecie eksperci, którzy powołują się na jakieś tajemnicze badania naukowe z których wynika, że jajka z fermy są zdrowsze od jajek wiejskich. Ciekawe, co? Może to ci sami naukowcy którzy dowiedli, że coca cola lepiej nawadnia od wody 😉

Każdy kto ma porównanie jajek ze sklepu i jajek wiejskich doskonale wie, że nie ma za bardzo czego porównywać.

Kolejny "przypadek"

Z dzieciństwa pamiętam, że i w szkole i tzw. telewizji edukacyjnej mówiono, że powinno się jeść maksymalnie 1 – 2 jajka tygodniowo.

Dzisiaj już nikt nie powtarza tych bzdur.

Jajka są jednym z najzdrowszych produktów spożywczych, zawierającym wiele składników odżywczych, które są niezbędne dla naszego organizmu. To właśnie z jajka wylęga się nowe życie, co czyni je źródłem życia i symbolizuje siłę i energię.

Jajka są bogate w białko, witaminy z grupy B, żelazo, fosfor, potas, selen, cynk oraz karotenoidy, takie jak luteina i zeaksantyna. Te składniki odżywcze są niezbędne do zachowania zdrowia i prawidłowego funkcjonowania organizmu. Białko zawarte w jajkach jest wysokiej jakości i łatwo przyswajalne przez organizm, co czyni z nich doskonałe źródło budulca dla tkanek i mięśni.

 

Witaminy z grupy B zawarte w jajkach, takie jak witamina B12, B6, ryboflawina i kwas foliowy, są ważne dla metabolizmu i funkcjonowania układu nerwowego. Karotenoidy, takie jak luteina i zeaksantyna, pomagają w ochronie oczu przed szkodliwym wpływem promieniowania UV oraz zapobiegają chorobom oczu, takim jak zaćma.

 

 

Jajka są również bogate w cholesterol, który przez wiele lat był uważany za szkodliwy dla zdrowia. Jednak badania wykazują, że spożywanie jajek w umiarkowanych ilościach nie wpływa negatywnie na poziom cholesterolu we krwi u większości ludzi. Dlatego jajka są uważane za zdrowy i wartościowy składnik diety.

 

Warto pamiętać, że jakość jajek zależy od warunków, w jakich były hodowane. Hodowla kur niosek na wolnym wybiegu, karmienie naturalnymi paszami i brak stosowania antybiotyków wpłynie na jakość i wartość odżywczą jajek. Dlatego warto wybierać jajka z własnej hodowli lub od sprawdzonych dostawców, którzy dbają o jakość i dobre warunki hodowli kur.

Zadbaj o swoje własne źródło

Dlatego polecam Ci zadbać o swoje własne źródło jajek. A dodatkowo możesz z powodzeniem na tym zarabiać. A jajka to jeden z najszybciej drożejących ostatnio produktów spożywczych. W kilku krajach w ciągu kilku ostatnich miesięcy kilka razy miały miejsce chwilowe ograniczenia w ilości kupowanych jajek,  tym również w jednym z polskich sklepów.

Dlatego wspólnie ze wspomnianym rolnikiem przygotowaliśmy dla Ciebie kurs na temat produkcji własnych jajek.

Co zawiera poradnik?

Pokażę Ci wszystko krok po kroku od tego dlaczego warto posiadać własną hodowlę, jakie trzeba spełnić wymagania, jakie masz rasy kur do dyspozycji, poprzez przygotowanie kurnika, ochronę przed chorobami i pasożytami.  Jak hodować kury, jak poić i jak karmić, jak zaplanować produkcję jajek, przejdziemy przez strategie marketingowe, aż po szeroki rozwój hodowli.

Podsumowując. Oto co dostaniesz:​

e-Book: „Krok po kroku do sukcesu w hodowli kur i sprzedaży jajek”.

W tym poradniku otrzymasz najważniejsze informacje dotyczące hodowli kur i produkcji jajek.

 

Wartość tego ebooka to 99 zł, jednak z racji tego, że wspieram polskich przedsiębiorców możesz nabyć go teraz za jedyne 37 zł.

 

Za 37 zł możesz zdobyć instrukcje jak z sukcesem produkować własne jajka i już za miesiąc cieszyć się pierwszymi sukcesami.

Nie czekaj, kliknij Pobieram e-Book i załóż swoją produkcję jajek.

Oto co znajdziesz w moim poradniku:

  1. Wprowadzenie do hodowli kur
    1.1 Dlaczego warto rozważyć hodowlę kur?
    1.2 Podstawowe wymagania hodowli kur
    1.3 Wybór rasy kur
    1.4 Zakup i przygotowanie kurnika
    1.5 Ochrona przed chorobami i pasożytami
  2. Rozpoczęcie hodowli kur
    2.1 Wybór i kupno kur niosek
    2.2 Warunki hodowli kur
    2.3 Karmienie i pojenie kur
    2.4 Zagrożenia dla hodowli kur
  3. Produkcja jajek i zarządzanie hodowlą
    3.1 Planowanie produkcji jajek
    3.2 Pielęgnacja jajek i łączenie grupy kur
    3.3 Kontrolowanie jakości jajek
    3.4 Zarządzanie wydajnością hodowli
  4. Marketing i sprzedaż jajek
    4.1 Tworzenie własnej marki jajek
    4.2 Strategie marketingowe
    4.3 Sprzedaż jajek na lokalnym rynku
    4.4 Sprzedaż jajek online
  5. Rozwój hodowli kur
    5.1 Rozwijanie hodowli kur
    5.2 Innowacje w hodowli kur
    5.3 Dywersyfikacja hodowli i ekspansja
    5.4 Wyzwania i szanse w branży jajczarskiej
  6. Podsumowanie i przyszłość hodowli kur
    6.1 Reasumując
    6.2 Trendy w hodowli kur i przyszłość branży jajczarskiej
    6.3 Motywacja do kontynuowania hodowli kur
    6.4 Perspektywy biznesowe i ekonomiczne hodowli kur
  7. Dodatek: Przykładowy biznesplan hodowli kur i sprzedaży jajek
    7.1 Wstęp
    7.2 Opis firmy i produktu
    7.3 Analiza rynku
    7.4 Strategia marketingowa
    7.5 Plan produkcji i dystrybucji
    7.6 Analiza finansowa
    7.7 Podsumowanie i wnioski

Rozliczenia transakcji kartą kredytową i e-przelewem przeprowadzane są za pośrednictwem Tpay.
Tpay – Twoje dane i pieniądze sa w pełni bezpieczne, ponieważ zamówienie jest realizowane przez największą
w Polsce firmę
: Tpay.

Logo Tpay
100%
Gwarancji i Zadowolenia
Bezpieczne
Zakupy i Płatności
„100% gwarancji satysfakcji”

Masz gwarancję satysfakcji. Gdybyś jakimś cudem nie osiągnął zakładanego efektu napisz do mnie. Ustalimy co robiłeś, albo czego nie robiłeś i pokieruję Cię tak, żebyś osiągnął cel.

Nic nie ryzykujesz. Jeśli powiesz po 30 dniach, że nie umiesz tego robić, zwrócę Ci całą wpłatę. Możesz więc sprawdzić, czy to naprawdę możliwe, bez żadnych konsekwencji finansowych.

Co konkretnie otrzymasz po zakupie?

Po zakupie otrzymasz e-Book w formie pdf. 

Kliknij poniżej i pobierz e-Book